Recepti

Kuhanje z antioksidanti

 11. 04. 2013
/
 Recepti
/
 771 Obiskov

Gotovo ste že slišali zanje: antioksidante, ki nas varujejo pred prostimi radikali in posledično blagodejno vplivajo na naše zdravje. S to okusno jedjo bo vaš krožnik bogat s temi koristnimi snovmi. 

  • Tuna s skorjo iz popra na peteršiljevi solati

Tuna s skorjo iz popra na peteršiljevi solati

To zdravo jed si privoščite ob skodelici zelenega čaja, ki je prav tako izjemno bogat z antioksidanti. Želimo vam dober tek!

Tuna s skorjo iz popra na peteršiljevi solati

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g tuninih filejev
  • gorčica
  • sol, poper
  • olje za žar
  • 3 šopi peteršilja
  • 2 žlici praženih sezamovih semen
  • sok 1-2 limon
  • olivno olje
  • 3 paradižniki
  • po želji temno sezamovo olje   

Priprava:     

  • Paradižnike blanširamo v kropu, jih splahnemo s hladno vodo ter olupimo.
  • Paradižnike narežemo na štiri dele, odstranimo semena ter meso narežemo na  tanke rezine.
  • Na grobo sesekljamo peteršilj ter ga zmešamo s sezamom in paradižnikom.
  • Dodamo sol, limonin sok ter olivno olje po želji.
  • Tuno začinimo z gorčico, soljo in poprom. Pocvremo v ponvi, v katero smo dolili olje, dokler notranjost ne postane svetlo roza.
  • Solato postavimo na sredo krožnika in na vrh položimo tunin file.    
Recepti

Okus zime

Recepti

Temptation - punč