Recepti

Okus zime

 10. 01. 2014
/
 Recepti
/
 691 Obiskov

Slastno! Bliža se zima, ki s seboj prinaša okusna jabolka in cimet. Jabolko na dan poskrbi za veselje – tudi ko ni sveže nabrano. Ta recept s cimetom in jabolki je slasten uvod v mrzli letni čas!   

  • Pečena jabolka v orehovem ovoju

Pečena jabolka v orehovem ovoju

Pečena jabolka v orehovem ovoju

Čas priprave: 30 min
Peka: pribl. 40 min
Težavnost: lahko 

Sestavine za 4 osebe:

  • 50 g rozin
  • 100 ml ruma
  • 4 jabolka (npr. Granny Smith)
  • sok 1 limone
  • 30 g fino mletih mandljev
  • 50 g narezanih orehov
  • 50 g narezanih lešnikov
  • 125 g rjavega sladkorja
  • 1 žlica cimeta
  • 120 g masla
  • 4 cimetove palčke
  • 100 ml jabolčnega soka           

Priprava:

  • Predhodno segrejemo pečico na 180°C (gretje zgoraj in spodaj).
  • Rozine namočimo v rumu.  
  • Olupimo jabolka, odstranimo sredico z izkoščičevalcem ter jih poškropimo z limoninim sokom (notranjost in zunanjost). 
  • V skledi zmešamo orehe ter polovico sladkorja in cimet.
  • V ponvi stopimo maslo.
  • Jabolka namažemo z maslom, jih povaljamo v orehovo zmes ter jih pri tem močno pritiskamo. Jabolka položimo v namaščen pekač.
  • Dobro odcedimo rozine ter jih zmešamo s preostalim sladkorjem in maslom.
  • Jabolka napolnimo s to zmesjo, v vsako jabolko damo cimetovo palčko, nanje polijemo stopljeno maslo ter pečemo pribl. 35-40 minut v predhodno segreti pečici. Jabolka nato vzamemo iz pečice in postrežemo. Dober tek

 

Recepti

Čas je za juho!

Recepti

Kuhanje z antioksidanti