Izjava o varstvu podatkov

TEEKANNE je skupina, ki jo sestavljajo naslednja podjetja:

TEEKANNE GmbH, Düsseldorf; Pompadour Tee-Handelsges. mbH, Düsseldorf; Teehaus GmbH, Radebeul; Beckerwerk Fulda GmbH, Fulda; TEEKANNE Ges. mbH, Salzburg and Pompadour Té S.r.l./GmbH, Bolzano. V nadaljevanju se poimenovanji "TEEKANNE" in "skupina TEEKANNE" nanašata na vsa omenjena podjetja. TEEKANNE obravnava varstvo osebnih podatkov zelo resno in zagotavlja varstvo vaše zasebnosti. V ta namen se zavezujemo k spoštovanju predpisov v zvezi z varstvom podatkov. Podatki, ki jih zbiramo in shranjujemo, so varni, in želimo vam predstaviti, kako jih uporabljamo.

1. Odgovorno mesto

Kot obiskovalec naše spletne strani pričakujete visoko stopnjo kakovosti ne le kar zadeva naše izdelke, ampak tudi pri obdelavi vaših osebnih podatkov. Odgovorni smo za obdelavo vaših podatkov, ki jih obdelujemo v skladu z vašimi željami in v skladu z določili nemške in evropske zakonodaje o varstvu podatkov. Osebni podatki so podatki, po katerih ste identificirani ali prepoznavni. Osebne podatke bomo obdelali le, če to dovoljuje zakonska določba ali ste se predhodno strinjali.

Upravljavec, odgovoren za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov, je:

Teekanne GmbH

Münchner Bundesstraße 120

5020 Salzburg

E-mail: office@teekanne.at

Če imate vprašanje v zvezi z zasebnostjo ali varnostjo podatkov, se obrnite na našega pooblaščenca za upravljanje z osebnimi podatki,

g. Bernda Fuhlerja

@-yet GmbH

Pooblaščenec za upravljanje z osebnimi podatki družbe Teekanne GmbH

Schloß Eicherhof

42799 Leichlingen

E-pošta datenschutz@teekanne.de

Naši ponudniki storitev so na primer tiskarne, marketinška podjetja, klicni centri, logistične družbe, podatkovni centri, ponudniki analitskih storitev in ponudniki plačilnih storitev. Našim ponudnikom storitev je prepovedano obdelovati vaše podatke za druge namene ali zase. Pomembno nam je, da lahko kadar koli izveste, kateri osebni podatki se zbirajo in obdelujejo med obiskom naše spletne strani.

2. Vaše pravice iz naslova varstva podatkov & pravica do preklica

Za obdelavo osebnih podatkov veljajo naslednje pravice:

 • Pravica do podatkov s strani odgovorne osebe o zadevnih osebnih podatkih
 • Pravica do popravka ali izbrisa ali omejitve obdelave
 • V kolikor obdelava osebnih podatkov zadeva interese (člen 6 (1) (f) DS-GSO) ali je obdelava potrebna za opravljanje nekega opravila, ki je v javnem interesu, ali se izvaja v okviru izvajanja javne oblasti, kar je bilo preneseno na odgovornega za obdelavo podatkov (člen 6 (1) (e) DS-GSO), imate pravico do ugovora v zvezi z obdelavo podatkov. Podrobneje vas bomo seznanili v naslednjih poglavjih.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov
 • Če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na privolitvi (člen 6 (1) (a) ali člen 9 (2) (a) DS-BER), imate pravico do preklica soglasja kadarkoli.
 • Podrobneje vas bomo seznanili v naslednjih poglavjih.
 • Pravica do pritožbe na nadzorni organ

Imate pravico ugovarjati obdelavi vaših podatkov kadar koli iz razlogov, ki izhajajo iz vašega posebnega položaja ob navzočnosti zakonskih zahtev. Če ugovarjate obdelavi podatkov za namene oglaševanja ali želite preklicati soglasje, zadošča kratko sporočilo, ki ga pošljete našemu pooblaščencu za varstvo podatkov po e-pošti na datenschutz@teekanne.de ali po pošti na Teekanne GmbH, Münchner Bundesstraße 120, 5020 Salzburg Tako se vaši preklicani podatki se ne bodo več obdelovali v oglaševalske ali druge namene. S tem ostaja zakonitost obdelave podatkov do preklica nedotaknjena. Po ugovoru za obdelavo vaših osebnih podatkov za reklamne namene ali preklicu vašega soglasja smo v skladu z zahtevami nemških nadzornih organov za varstvo podatkov zavezani, da ustrezne podatke (ime, naslov, elektronski naslov) shranimo na naš seznam blokad in trajno (samo v ta namen) shranimo (zaklenemo) in jih uporabljamo za primerjavo z našimi prihodnjimi oglaševalskimi datotekami. (Člen 21  ods. 3, člen 17 ods. 3 b, člen 6 ods. 1 c DSGVO). To zagotavlja trajno skladnost vašega oglaševalskega protislovja ali preklica vaše privolitve. Če imate vprašanja o obdelavi vaših osebnih podatkov, vam bomo z veseljem posredovali informacije o podatkih, ki se nanašajo na vas. Nadalje, če so izpolnjeni pravni pogoji, imate pravico popraviti, izbrisati, omejiti obdelavo, ugovarjati in pravico do prenosljivosti podatkov. V vseh teh primerih se obrnite na našega pooblaščenca za varstvo podatkov (oglejte si kontaktne podatke v skladu s cifro 1) na naslovih, ki so tam navedeni. Končno imate pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov.

3. Obdelava osebnih podatkov na naši spletni strani

 • Priklic naše spletne strani

Teekanne GmbH - kot je to običajno in zahtevano pri uporabi internetnih strani - tako imenovani datoteke strežniškega dnevnika, ko uporabnik dostopa do našega spletnega mesta. Pri priklicu naše spletne strani zbira naš spletni strežnik domensko ime ali IP naslov računalnika, ime datoteke in URL, ki je bilo zahtevano, kot tudi kodo http, in če je potrebno URL, ki se nanaša na našo spletno stran (pravna podlaga: člen 6 ods.) 1 (b) DS-GVO). Ta postopek je tehnično običajen in potreben za uporabo naše spletne strani. Podpirajo jih naši ponudniki tehničnih storitev, ki jih uporabljamo kot predelovalce. Navedeni podatki so zabeleženi in uporabljeni za preprečevanje nezakonite uporabe ali poskus napada na naš spletni strežnik (člen 6 odst. 1 (f) DS-GVO). Podatki bodo izbrisani po 6 mesecih.

Spletna stran Teekanne vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Teekanne ni odgovorna in ne prevzema nobene odgovornosti za prakse zasebnosti in/ali vsebino teh spletnih mest.

 • Novice

Če se naročite na naše novice, se strinjate, da vas redno obveščamo o aktualnih ponudbah in nagradnih igrah podjetja Teekanne GmbH ter zanimivih dejstvih o čaju po e-pošti in vas povabimo na sodelovanje pri anketah. Soglasje lahko kadar koli prekličete. npr. preko e-poštnega naslova datenschutz@teekanne.de ali s klikom na povezavo za odjavo v vsaki novici (k odjavi novic). Ko se prijavite na novice, bomo zbrali vaš e-poštni naslov, vaš nagovor in vaše ime za osebno pošiljanje naših novic. Vaši podatki o naslovu bodo posredovani našim ponudnikom storitev za dostavo novic, ki jih bomo uporabili kot procesor. Prejeli boste potrditveno e-pošto, s katero potrdite vaše soglasje. t.i. postopek dvojnega izbiranja.) Vaše podatke uporabljamo do preklica privolitve.

 • Google Analytics

Na naši spletni strani uporabljamo funkcije storitve Google Analytics za spletno analizo. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. To so besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Shranjevanje piškotka storitve Google Analytics (pravna podlaga člen 6 (1) (f) DS-GVO) temelji na našem legitimnem interesu za analizo vedenja uporabnikov, da bi optimizirali našo spletno ponudbo in oglaševanje. Google nas podpira kot procesor. Google bo te podatke uporabil za ocenjevanje uporabe spletnega mesta s strani uporabnika, za zbiranje poročil o dejavnostih spletnega mesta in za posredovanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta. Naslov IP, ki ga zagotovi Google Analytics kot del storitve Google Analytics, se ne bo združil z drugimi Googlovimi podatki. IP anonimizacija. Na naši spletni strani je aktivirana funkcija anonimizacije IP-ja. Google bo vaš naslov IP obrnil v Evropsko unijo ali v državo pogodbenico Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru pred prenosom v Združene države. Samo v izjemnih primerih bo celotni IP naslov poslan na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan. Pravna podlaga za prenos osebnih podatkov je tako imenovana varnostni ščit EU-ZDA.

 • Google AdWords

Google AdWords je integriran na naše spletno mesto. Google AdWords je storitev spletnega oglaševanja, ki nam omogoča prikazovanje oglasov v Googlovih rezultatih iskanja na drugi strani, na eni strani prek Googlovega oglaševalskega omrežja. Google AdWords nam omogoča, da vnaprej nastavimo določene ključne besede, pod katerimi se bo oglas prikazal v Googlovih rezultatih iskalnika le, če iskalnik pridobi rezultat iskanja v zvezi s ključnimi besedami. V Googlovem omrežju so oglasi razdeljeni na aktualne spletne strani z uporabo avtomatiziranega algoritma in glede na vnaprej določene ključne besede. Upravljalsko podjetje za storitve Google AdWords je Google Inc., 1600 Amphitheater Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDA. Namen programa Google AdWords je promocija našega spletnega mesta, tako da prikažemo oglaševanje na podlagi zanimanja na spletnih mestih tretjih oseb ter v rezultatih iskalnika Googlovega iskalnika in prikazovanju oglasov na naši spletni strani. Če prizadeta oseba doseže našo spletno stran prek Googlovega oglasa, bo Google deponiral tako imenovani piškotek konverzije. Kaj so piškotki, smo razložili pod Splošnimi informacijami o piškotkih. Piškotek konverzije poteče po tridesetih dneh in se ne uporablja za identifikacijo posameznika, na katerega se podatki nanašajo. Preko piškotka konverzije, če piškotek še ni potekel, se izsledi, ali se je na naši spletni strani dostopalo do nekaterih podstranic, na primer nakupovalnega vozička iz spletnega trgovinskega sistema. Piškotki konverzije povejo tako nam kot Googlu, ali je prizadeta oseba, ki je prišla na naše spletno mesto prek oglasa AdWords, ustvarila prihodek, tj. dokončala ali preklicala nakup. Podatke in informacije, zbrane s pomočjo piškotka za konverzijo, Google uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o obiskovalcih za naše spletno mesto. S temi statističnimi podatki o obisku bomo ugotovili skupno število uporabnikov, ki so nam bili poslani prek oglasov AdWords, da bi ugotovili uspeh ali neuspeh vsakega oglasa AdWords in optimizirali naše oglase AdWords za prihodnost. Niti naše podjetje niti noben drug oglaševalec v programu Google AdWords ne prejme nobenih podatkov od Googla, ki bi lahko identificirali posameznika, na katerega se podatki nanašajo. Piškotek konverzije shrani osebne podatke, kot so spletne strani, ki jih je obiskala zadevna oseba. Vsakič, ko obiščete naše spletne strani, bodo vaši osebni podatki, vključno z naslovom IP za internetno povezavo, ki jo uporablja posameznik, na katerega se podatki nanašajo, preneseni na Googlovo v Združenih državah Amerike. Te osebne podatke shranjuje Google v Združenih državah Amerike. Google lahko osebne podatke, zbrane s tehničnim postopkom, prenese na tretje osebe. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko onemogoči nastavitev piškotkov na naši spletni strani, kot je prikazano, z ustrezno nastavitvijo uporabljenega internetnega brskalnika in s tem trajno v nasprotju z nastavitvijo piškotkov. Takšna nastavitev uporabljenega internetnega brskalnika tudi preprečuje, da Google nastavi piškotek konverzije v sistem zadevne osebe. Poleg tega lahko piškotek, ki ga že nastavi Google AdWords, kadar koli izbrišete prek brskalnika ali drugih programskih programov. Poleg tega ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, možnost ugovarjati Googlovemu oglaševanju na podlagi zanimanja. Če želite to narediti, mora posameznik, na katerega se nanašajo podatki, klikniti povezavo na internetnih brskalnikih, ki jih uporabljajo https://adssettings.google.de/anonymous in tam opravite želene nastavitve. Nadaljnje informacije o varstvu osebnih podatkov najdete pod https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

 

 • Criteo

Na nekaterih spletnih straneh podjetja Teekanne oglaševanje tretjih oseb objavlja družba Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Paris, Francija. Namen storitve je opozoriti na vsebino uporabnikov, ki je povezana z vsebino, ki jo prebere uporabnik. Prikazano vsebino vsebinsko in tehnično nadzoruje in upravlja samo Criteo. Če uporabnik ne odstopi, sledi izbira prikazanih oglasov tudi na podlagi vsebin, ki jo je uporabnik pred kratkim ogledoval na zadevnem spletnem mestu. Criteo zbira samo po svoji predstavitvi le anonimne podatke.

Teekanne uporablja tudi Criteo za objavljanje oglasov na spletnih straneh tretjih oseb in e-poštnih sporočilih tretjih oseb (https://emailprivacy.criteo.com/index.html), in sicer za naslavljanje predhodnih strank Teekanne. V tem primeru oseba stranke ni identificirana, temveč prepoznana le  psevdonimizirano. To se izvaja preko različnih naprav stranke s pomočjo šifriranega e-poštnega naslova. Obdobje shranjevanja piškotka je 180 dni. Več informacij: https://support.criteo.com/hc/de/articles/202427141-Cross-Device-Implementierung

Criteo obvešča kot odgovorna oseba o zbiranju in uporabi podatkov in drugih podatkov v svojih pravilnikih o zasebnosti na naslovu http://www.criteo.com/privacy. Tam imate tudi možnost ugovarjati uporabi uporabljenih in drugih podatkov za posebne namene (vaša preferenca - "opt-out"). Oglaševanje se nato ne bo več nadzorovalo na podlagi podatkov o uporabi, ki jih je zbral Criteo.

 • Plugin brskalnika

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; vendar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v najkrajšem možnem obsegu. Podatke, ki jih ustvari piškotek, lahko zbirate tudi v povezavi z vašo uporabo spletnega mesta (vklj. vaš naslov IP) Googlu in obdelavo teh podatkov s strani Google, tako da prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo pod naslednjo povezavo: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Nasprotovanje zbiranju podatkov Google Analytics lahko preprečite s klikom na naslednjo povezavo. Nastavljen bo piškotki za izključitev, ki preprečujejo zbiranje podatkov o prihodnjih obiskih na tem spletnem mestu: onemogočite storitev Google Analytics. Če želite več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki v storitvi Google Analytics, si oglejte Googlov pravilnik o zasebnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de. Obdelava podatkov o naročilih

Z Googlom smo sklenili pogodbo o obdelavi podatkov o naročilu in v celoti izvajamo stroge zahteve nemških organov za varstvo podatkov pri uporabi storitve Google Analytics. Demografske značilnosti Google Analytics: ta spletna stran uporablja demografske značilnosti storitve Google Analytics. Posledično je mogoče izdelati poročila, ki vsebujejo izjave o starosti, spolu in interesih obiskovalcev spletnega mesta. Ti podatki izhajajo iz oglaševanja na podlagi zanimanja iz Googla in podatkov obiskovalcev tretjih oseb. Te podatke ni mogoče dodeliti določeni osebi. To funkcijo lahko kadar koli onemogočite prek nastavitev oglasov v vašem Google računu ali na splošno preprečite zbiranje podatkov s strani storitve Google Analytics, kot je opisano v poglavju "Nasprotovanje zbiranju podatkov".

 • Socialni mediji (tukaj: Facebook)

Na naši spletni strani lahko tako imenovani družabni vtičniki, še posebej gumb »Všeč mi je« na socialnem omrežju facebook.com. Facebook.com upravlja Facebook Inc., ki se nahaja v Združenih državah Amerike (1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, ZDA). Če obiščete naše spletno mesto, ki vsebuje tak vtičnik, vaš spletni brskalnik (npr. Internet Explorer ali Safari) vzpostavlja neposredno povezavo s strežniki Facebook. Shranjevanje piškotka storitve Google Analytics (pravna podlaga člen 6 (1) (f) DS-GVO) temelji na našem legitimnem interesu za analizo vedenja uporabnikov, da bi optimizirali našo spletno ponudbo in oglaševanje. Nimamo nobenega vpliva na obseg podatkov, ki jih Facebook zbira in vas obvešča v skladu z našim znanjem: z vključitvijo vtičnika prejme Facebook informacije, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Če ste prijavljeni v Facebook preko vašega uporabniškega računa, lahko Facebook, medtem, ko obiščete našo spletno stran, določi priklic naše spletne strani na vašem uporabniškem računu. Če nato komunicirate s socialnimi vtičniki, npr. s pritiskom na »Všeč mi je« ali uporabite funkcijo »deli«, "posreduj" oz. "daj v skupno rabo s prijatelji", se ustrezne informacije prenašajo na Facebook in tam shranijo. Tudi če niste član Facebook-a, obstaja možnost, da Facebook prepozna in shranjuje vaš IP-naslov. Za informacije o zbiranju in uporabi vaših podatkov prek Facebooka in s tem povezanih pravic in nastavitev si oglejte Pravilnik o zasebnosti (https://de-de.facebook.com/full_data_use_policy) iz Facebooka. Če ste član Facebook-a in ne želite, da Facebook zabeleži vaš obisk na naši spletni strani z vašim lokalnim uporabniškim računom, se morate pred dostopom do našega spletnega mesta odjaviti iz vašega uporabniškega računa Facebook.

Poleg tega bo naša trenutna objava na Facebooku prikazana na domači strani in na strani »Novice«. V ta namen so ustrezni socialni vtičniki integrirani na obeh straneh. Če obiščete eno od teh strani, vaš brskalnik odpre povezavo s Facebookom in pošlje navedene podatke Facebooku.

 • YouTube

Na našo stran smo integrirali YouTube. YouTube je spletni portal s posnetki, ki omogoča izdajateljem posnetkov objavo videoposnetkov, drugim uporabnikom pa brezplačen ogled, oceno in komentiranje le-teh. YouTube upravlja podjetje YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, ZDA. YouTube, LLC je podružnica podjetja Google Inc, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDA.

Vsakokrat, ko eno od posameznih strani na tem spletnem mestu obišče upravljalec podatkov in vsebuje integrirani YouTubov posnetek, spletni brskalnik na IT sistemu osebe, na katero se podatki nanašajo, avtomatično pozove ustrezno komponento YouTuba, da prenese prikaz ustrezne YouTubove komponente z YouTuba. Več informacij o YouTubu najdete na https://www.youtube.com/yt/about/de/

Pri tem tehničnem procesu YouTube in Google prejmeta informacije o tem, katero določeno podstran na naši spletni strani je zadevna oseba obiskala.
Če je zadevna oseba obenem prijavljena na YouTube, YouTube prepozna, točno katero podstran na našem spletnem mestu je zadevna oseba obiskala s priklicem podstrani, ki vsebuje YouTubov posnetek. Te informacije zbirata YouTube in Google in so pripisane zadevnemu YouTubovemu računu zadevne osebe.

YouTube in Google vedno prejmeta informacije o tem, da je zadevna oseba obiskala našo stran, kadar je zadevna oseba, ko dostopa do naše strani, istočasno vpisana na YouTube; to se zgodi ne glede na to, ali zadevna oseba klikne na YouTubov posnetek ali ne. Če oseba, na katero se podatki nanašajo, ne želi tovrstnega prenosa podatkov YouTubu ali Googlu, lahko prenos prepreči tako, da se odjavi iz YouTubovega računa, preden dostopi do naše spletne strani. Politika zasebnosti, ki jo je objavil YouTube, je na voljo na https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

 • Instagram

Na našo stran smo integrirali Instagram. Instagram je spletna storitev, ki omogoča uporabnikom deljenje fotografij in videoposnetkov, poleg tega pa deljenje teh podatkov na drugih družabnih omrežjih. Instagram upravlja podjetje Instagram LLC, 1 Hacker Way, Building 14 First Floor, Menlo Park, CA, ZDA.

Vsakokrat ko dostopamo do posamezne strani tega spletnega mesta, ki ga upravljamo mi in na katerem je integriran Instagram (gumb Insta), je spletni brskalnik sistema zadevne osebe avtomatično pozvan od zadevne Instagramove komponente, da prenese prikaz ustrezne Instagramove komponente. Pri tem tehničnem procesu je Instagram obveščen o tem, katero podstran našega spletnega mesta je zadevna oseba obiskala.

Če je zadevna oseba obenem prijavljena na Instagram, Instagram prepozna, točno katero podstran na našem spletnem mestu je zadevna oseba obiskala vsakokrat, ko je obiskala našo stran, in za celotno trajanje obiska na naši strani. Te informacije zbira Instagram in so pripisane Instagramovemu računu zadevne osebe.

Če zadevna oseba klikne na enega od Instagramovih gumbov, integriranih na naši strani, se prenešeni podatki in informacije pripišejo na osebni Instagramov uporabniški račun zadevne osebe ter se shranjajo in obdelajo s strani Instagrama. Instagram prejme informacije od komponente Instagrama, da je zadevna oseba obiskala naše spletno mesto, kadar je oseba vpisana v Instagram istočasno med obiskom našega spletnega mesta, ne glede na to, ali je kliknila na Instagramov gumb ali ne. Če Instagram naj ne bi prejel tovrstnih informacij, to oseba prepreči tako, da se izpiše iz svojega Instagramovega računa, preden dostopi do naše strani.

Dodatne informacije in Instagramova veljavna politika zasebnosti so na voljo na https://www.instagram.com/about/legal/privacy/

 • Kontakt/poizvedbe

Če imate vprašanja ali zahteve, vam bomo z veseljem na voljo. Obdelujemo vaše podatke, da odgovorimo na vaše zahteve v zvezi z izdelki ali storitvami (člen 6 ods. 1 b, f DSGVO). Sporočanje naslovnih in telekomunikacijskih podatkov, označenih kot obvezno, je potrebno za obdelavo in odgovor na vašo zahtevo. Prostovoljna navedba nadaljnjih podatkov olajša obdelavo vašega povpraševanja. Podatke iz vašega povpraševanja hranimo še šest let, če gre za trgovske ali poslovne dopise (§ 257 ods. 4 HGB, § 6 ods. 1 c DSGVO).

 • Zahteva za informativno gradivo po pošti

Za pošiljanje informativnega gradiva s pismom pošljemo podatke o naslovih (pravna podlaga: člen 6 (1) (a) DS-GVO). Obvezne informacije so potrebne, da se omogoči naslavljanje. Prostovoljna navedba nagovora nam omogoča naslavljanje (pravna podlaga: člen 6 (1) (a) DS-GVO). Soglasje lahko kadar koli prekličete z učinkom za prihodnost. Pri obdelavi naročil nas podpirajo naši ponudniki tehničnih storitev, zato posredujemo vaše podatke o naslovu logističnim, transportnim in distribucijskim ponudnikom. Vaši podatki bodo po pošiljanju izbrisani. Podatke obdelujemo iz naročil ali prijav in drugih podatkov, zbranih izven interneta, v obsegu, ki ga zakon dovoljuje za oglaševanje po pošti, pa tudi za naše notranje analize strank (člen 6 (1) (f) DSGVO). Naše analize redno psevdonimiziramo.

 • E-poštno oglaševanje

Z vašim izrecnim soglasjem, ki ga lahko kadarkoli prekličete, vas bomo obveščali po elektronski pošti o naših izdelkih in promocijah, kot so nagradne igre in dogodki v naših trgovinah in/ali različne novice (§ 7 ods. 2 št. 3 UWG). Vaše obvezne podatke bomo obdelali ob izdaji vašega soglasja, da vam lahko pošljemo izbrane novice, in da vas lahko osebno nagovorimo (člen 6 (1) (f) GDPR). Da bi lahko prejeli določene novice, se morate najprej registrirati (glej pojasnilo pod registracijo). Pri pridobivanju vaše privolitve uporabljamo spletno tako imenovan postopek dvojnega vpisa, da bi preprečili pošiljanje e-poštnih sporočil na e-poštne naslove oseb, ki jih niso zahtevale ali želele. V tem primeru je vaš IP-naslov tudi zapisan in shranjen za namene dokumentacije v skladu s specifikacijami nadzornih organov za varstvo podatkov. (Člen 7 (1), člen 6 (1) (c) DSGVO). Če ste nam ob registraciji ali naročilu dali e-poštni naslov, vas bomo tudi obvestili po e-pošti o naših izdelkih, ki so podobni tistim, ki ste jih kupili. Seveda lahko kadarkoli ugovarjate po osnovnih cenah. (§ 7 ods. 3 UWG.) Vaše podatke hranimo za oglaševalske namene, dokler obstaja namen oglaševanja ali dokler ne prejmemo preklica vašega soglasja ali vašega ugovora v zvezi z obdelavo vaših podatkov v oglaševalske namene (glej cifro 3).

 •  Sprememba namena

Če bomo namene obdelave skozi čas spremenili, vas bomo vnaprej obvestili s posodobitvijo teh obvestil o zasebnosti.

 • Podaljšana obdobja shranjevanja

Določena obdobja hrambe se lahko ustrezno podaljšajo, če v posameznih primerih, zlasti če se podatki obdelujejo za različne namene, obstaja daljše zakonsko ali pogodbeno obdobje hrambe.

4. Katere so obvezne informacije ali zahtevana polja?

Če so med raziskavo nekatera podatkovna polja obvezna polja in / ali označena z zvezdico ( * ) Zagotavljanje teh informacij je zahtevano z zakonom ali s pogodbo, ali pa jih bomo potrebovali za sklenitev pogodbe, storitve ali namena. Navedba podatkov je seveda tudi na obveznih področjih po vaši presoji. Če podatkov ne navedete, lahko pride do tega, da pogodbe ne moremo izpolniti oz. da zahtevana storitev ni zagotovljena ali da navedenega cilja ne moremo doseči.

5. Informacije o piškotkih in novicah

 • Piškotki

Na spletni strani Teekanne GmbH tehnologije za spletno analitiko zbirajo in uporabljajo podatke za trženje in optimizacijo. Zaradi jasnosti želimo tukaj razložiti pojem piškotkov. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku. Uporabljajo se za omogočanje prepoznavanja vašega internetnega brskalnika. Iz teh podatkov so pod psevdonimom ustvarjeni uporabniški profili. Če niste posebej soglašali s tem, se ti podatki ne bodo uporabljali za osebno prepoznavo in se ne bodo primerjali z osebnimi podatki o prejemniku psevdonima. IP-naslovi se v tem postopku uporabljajo samo anonimno . Te informacije uporabljamo izključno za optimizacijo naše ponudbe in za prilagajanje potrebam naših strank. Izdelavi psevdominiranih uporabniških profilov lahko ugovarjate z Opt-Out piškotkom. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke, da bi našo spletno stran uporabnikom prijazno uporabili. Uporabljamo podatke o datumu in trajanju obiska na naši spletni strani ter straneh, ki jih obiskovalec vidi. Večina brskalnikov je nastavljena na samodejno sprejemanje piškotkov. Spletni brskalnik lahko nastavite, da vas obvesti o nastavljanju piškotka ali da zavrnete ali omejite nastavitev piškotkov na splošno. Če deaktivirate ali omejite piškotke prek brskalnika, potem različne funkcije na naši spletni strani ne bodo več uporabne za vas. Shranjene piškotke lahko vedno uporabljate tudi s spletnim brskalnikom, tudi samodejno.

Uporabite spodnje povezave, če želite izvedeti več o tej možnosti za najbolj priljubljene brskalnike:

 • Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
 • Firefox: http://support.mozilla.org/de/kb/cookies-informationen-websites-auf-ihrem-computer
 • Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=de&answer=95647
 • Safari: https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=de_DE
 • Opera: http://help.opera.com/Linux/12.10/de/cookies.html.

Če niste naredili odstopajoče nastavitve in je ne boste, ostanejo piškotki, ki omogočajo in zagotavljajo potrebne tehnične funkcije do zapiranja brskalnika na končni napravi, drugi piškotki lahko dlje časa ostanejo na vaši končni napravi

6. Varnost podatkov

S tehničnimi in organizacijskimi previdnostnimi ukrepi zaščitimo vaše osebne podatke pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb ter zagotovimo zaščito vaših pravic in spoštovanje veljavnih predpisov o varstvu podatkov EU in Zvezne republike Nemčije. Sprejeti ukrepi so namenjeni zagotavljanju zaupnosti in celovitosti vaših podatkov ter zagotavljanju razpoložljivosti in odpornosti sistemov in storitev pri obdelavi podatkov na dolgi rok. Prav tako morajo hitro obnoviti razpoložljivost podatkov in dostop do njih v primeru fizičnega ali tehničnega incidenta. Naši varnostni ukrepi vključujejo šifriranje vaših podatkov. Vsi podatki, ki jih vnesete na spletu, bodo tehnično šifrirani in poslani. Zato v te informacije nepooblaščene tretje osebe nimajo vpogleda. Naše obdelave podatkov in varnostne ukrepe nenehno izboljšujemo v skladu s tehnološkim razvojem. Zaposleni v podjetju Teekanne GmbH so v pisni obliki dolžni varovati zaupnost in izpolnjevati zahteve DS-GVO za varstvo podatkov.

7. Spremembe

Politiko zasebnosti je treba občasno prilagajati dejanskim okoliščinam in pravnemu položaju. Prosimo, da pred uporabo naše spletne trgovine preberete vse o varstvu osebnih podatkov, da boste seznanjeni o vseh spremembah ali posodobitvah.

 

Stanje maj 2018

 

Vaniljevi božični piškoti s čajem roiboos

Božična klasika na poseben način.

Poglej recept

Sreča v majhnih skodelicah

Neverjetno okusne tortice z jagodno kremo, ki vam pričarajo veselje.

Poglej recept

TEEKANNE čaj in zdravje

Čaj je posebna pijača, zdrava tako za telo kot dušo.

Več o tem
 • Izjava o varstvu podatkov