Osrednja tema: Vse iz enega vira

Naša obljuba kakovosti

»Vse iz enega vira« je naša obljuba kakovosti, za nas pa pomeni, da smo aktivno vključeni v vsak korak celotne verige dodane vrednosti – od izvora do končnega izdelka. Pojasnili bomo kako to deluje s pomočjo primera.

1/6
Najboljša izbira - Nakup na partnerski osnovi
Da bi zagotovili dobro kakovost pomembnih surovin, TEEKANNE surovine kupuje v glavnem na osnovi pogodbenega pridelovanja in/ali od dobaviteljev, ki so dolgoletni partnerji. Izbira na lokaciji že na začetku verige dodane vrednosti, v državi izvora, kmetijski inženirji podjetja TEEKANNE preverjajo skladnost s standardi kakovosti. Na začetni točki naši strokovnjaki izberejo optimalna območja pridelave. Pomembno vlogo imajo dejavniki, kot so podnebje, značilnosti prsti, izpostavljenost soncu in čista voda. In slednjič, izbranim kmetijam pridelovalkam kmetijski inženirji TEEKANNE svetujejo in jih podpirajo pri načrtovanju polj na območjih pridelave, izbiri popolnega semena in optimalni nadaljnji obdelavi izdelkov. Nadaljnje gojenje in žetev na terenu redno nadzorujejo strokovnjaki podjetja TEEKANNE, ob čemer upoštevajo holistični koncept pridelave, ki je prijazen do ljudi, narave in okolja. Tako naši strokovnjaki dajejo priporočila glede gnojenja na podlagi posebnih preizkusov prsti.
2/6
Najboljša izbira
Pesticide uporabljamo samo po potrebi in z aktivnimi komponentami, ki so dovoljene v EU. Nadaljnja obdelava pridelka, na primer, pri črnem čaju teptanje, zvijanje, fermentacija, sušenje in hramba, poteka v skladu s pravili TEEKANNE in zaporedjem procesa. Upoštevanje strogih standardov zaščite okolja in higiene TEEKANNE redno spremlja. Kmetijski inženirji podjetja TEEKANNE podpirajo proizvajalce in jim vseskozi svetujejo. Rezultat dolgotrajnega sodelovanja s proizvajalci in dobavitelji je razmerje, ki temelji na zaupanju, in ki je, poleg stalnih pregledov, pomemben steber zagotavljanja kakovosti.
3/6
Nadzor kakovosti - Zagotovljena kakovost
Pri TEEKANNE je zagotavljanje kakovosti in razvoj izdelka ločen oddelek z 29 zaposlenimi, ki ravnajo v skladu z DIN EN ISO 9001:2008 in mednarodnim standardom za ocenjevanje dobaviteljev v živilskopredelovalni industriji (IFS). TEEKANNE ima v Nemčiji svoj lastni, visoko specializirani laboratorij za testiranje kakovosti, kjer 12 zaposlenih vsako leto opravi 20.000 analiz. Laboratorij ima vrhunsko opremo, zaradi česar je mogoče testirati mnogo več parametrov kot zahteva zakonodaja. Nadzor kakovost se za vsako surovino opravi štirikrat: pred nakupom, ob prejemu blaga, po mešanju in po proizvodnji. Tako se za potrebe zagotavljanja kakovosti odločimo ali blago izpolnjuje visoke zahteve družbe TEEKANNE in ali je primerno za naše izdelke.
4/6
Nadzor kakovosti - Senzorično ocenjevanje
Poleg laboratorijskih testov so vse surovine podvržene tudi senzoričnemu ocenjevanju, kar pomeni, da preverimo videz, vonj in okus vsake surovine. Naši lastni okuševalci čaja in njihova ekipa med celotnim proizvodnim procesom v prostorih podjetja TEEKANNE v Düsseldorfu preverja vzorce blaga in dobavljene surovine. Na ta način zagotovimo senzorično kakovost izdelka preden ga damo na trg. Celo embalaža izdelkov TEEKANNE mora ustrezati vrhunskim standardom kakovosti. Uporabljamo samo embalažo, ki izpolnjuje naše senzorične in laboratorijske zahteve. Da bi zagotovili dobro kakovost izdelkov TEEKANNE, vse surovine in embalažne materiale kupujemo sami.
5/6
Lastne stvaritve - Okuševalec čaja
Vsak izdelek TEEKANNE ima svoj lasten, neprimerljiv in prepoznaven okus. Naše ekipe izkušenih in posebej usposobljenih okuševalcev in razvijalcev izdelkov skrbijo, da bo tako ostalo tudi v prihodnosti. Čaj je naravni izdelek in kot takšen je odvisen od naravnih nihanj. Regija izvora in trenutek žetve imata velik vpliv na njegov okus. Da bi našli ravnotežje pri tem, naši strokovnjaki ustvarjajo najljubše mešanice blagovne znamke TEEKANNE, ki imajo vedno enak okus z uporabo različnih sestavin. Naši strokovnjaki okušajo na stotine vzorcev surovin, preden se odločijo o končni mešanici. Za čaje TEEKANNE uporabljamo samo čajne liste posebnih razredov oziroma zelišča in sadje visoke kakovosti, saj samo takšna natančna izbira zagotavlja pravi okus. V oddelku za razvoj izdelka vsako leto razvijejo mnoge nove izdelke. Vendar pa preden izdelki lahko vstopijo na trg, strokovnjaki zmešajo in preizkušajo preko 500 različnih vzorcev. Razvoj novega izdelka TEEKANNE upošteva številne dejavnike: zadostna količina in odlična kakovost surovin.
6/6
Lastne stvaritve
In, seveda, končna odločitev se poda na osnovi okusa posameznih sestavin, vendar tudi na osnovi medsebojnega delovanja sestavin. Cilj vsake sestave mešanice je ustvariti čudovito izkušnjo okusa. Skoraj vse izdelke TEEKANNE pakiramo na strojih TEEPACK, ki so našega lastnega razvoja.
Prikaži članek

Okolju prijazna predelava

Prikaži članek

Zaposleni in družba