TEEKANNE obljuba kakovosti

Čaji TEEKANNE so pojem za največji možni čajni užitek, skrbno izbrane sestavine in kakovostno predelavo. Josh Feitelson je prepotoval TEEKANNE plantaže, da bi ustvaril film o tem, kako nastajajo naši čaji.

Na poti po plantažah

To je Josh Feitelson, naravni talent na poti do poklicnega ustvarjalca filmov.

Potoval je na plantaže širom po svetu in se je tam srečeval s sodelavci TEEKANNE. Pridružite se mu na njegovi zanimivi poti.

 
Potoval je na plantaže širom po svetu in se je tam srečeval s sodelavci TEEKANNE. Pridružite se mu na njegovi zanimivi poti.
Potoval je na plantaže širom po svetu in se je tam srečeval s sodelavci TEEKANNE. Pridružite se mu na njegovi zanimivi poti.

Skrbna izbira

TEEKANNE deluje pretežno na podlagi pogodbenega pridelovanja, da lahko zagotavlja kakovost pomembnih surovin.

Nepretrgano verigo ustvarjanja kakovosti preverjajo TEEKANNE inženirji agronomije že v deželi izvora. Začne se z izborom najboljših področij pridelovanja. Pri tem je odločilnih veliko dejavnikov, kot so podnebje, sestava tal, število sončnih ur in čista voda. TEEKANNE inženirji agronomije svetujejo in podpirajo svoje pridelovalce čaja pri načrtovanju nasadov, izbiri popolnih semen in optimalni predelavi obranega čaja. Nadaljnje pridelovanje in žetve redno kontrolirajo sodelavci TEEKANNE. Pri tem je v ospredju celosten koncept pridelovanja, ki upošteva ljudi, naravo in okolje. Tako lahko naši strokovnjaki zaradi posebnih raziskav tal svetujejo o gnojilih, sredstva za zaščito rastlin pa se uporabljajo samo, ko je to zares potrebno in vsebujejo izključno sestavine, ki so dovoljene tudi v EU. TEEKANNE pravila in napotki o postopkih natančno urejajo nadaljnjo predelavo surovin, torej na primer pri čaju venenje, valjanje, fermentacijo, sušenje in skladiščenje. TEEKANNE redno preverja upoštevanje strogih okoljskih in higienskih standardov.

Izbira najboljših pridelovalnih površin

Izbira najboljših pridelovalnih površin

Nepretrgano verigo ustvarjanja kakovosti preverjajo TEEKANNE inženirji agronomije že v deželi izvora. Začne se z izborom najboljših področij pridelovanja. Pri tem je odločilnih veliko dejavnikov, kot so podnebje, sestava tal, število sončnih ur in čista voda.

Nadaljnja proizvodnja

Nadaljnja proizvodnja

TEEKANNE pravila in napotki o postopkih natančno urejajo nadaljnjo predelavo surovin, torej na primer pri čaju venenje, valjanje, fermentacijo, sušenje in skladiščenje. TEEKANNE redno preverja upoštevanje strogih okoljskih in higienskih standardov.

Kontrola kakovosti

Zagotavljanje kakovosti in razvoj izdelkov je posebno področje z 29 sodelavci na matičnem sedežu podjetja v Düsseldorfu. Poteki so certificirani po DIN EN ISO 9001:2000 in International Food Standard.

Poleg tega ima TEEKANNE lasten laboratorij za kontrolo kakovosti. 12 sodelavcev opravi letno več kot 20.000 analiz. Laboratorij je opremljen z najsodobnejšimi napravami, s katerimi testirajo veliko več parametrov, kot so zakonsko določeni.

Štirikratna kontrola kakovosti

Vsaka surovina doživi štirikratno kontrolo kakovosti: pred nakupom, pri sprejemu blaga, po sestavljanju mešanice in po proizvodnji.

Tako TEEKANNE kontrola kakovosti odloči, ali vzorec ustreza visokim zahtevam TEEKANNE in je primeren za naše izdelke.

Senzorični testi

Poleg laboratorijskih testov pregledamo vse surovine tudi senzorično, kar pomeni, da kontroliramo njihov videz, vonj in okus. Pokuševalci čaja in njihovi sodelavci pregledujejo vzorce izdelkov in dobavljene surovine ves čas proizvodne verige v Düsseldorfu. Tako zagotavljamo senzorično kakovost izdelka, preden ta pride na trgovske police.

Higiena

Naprava za zmanjšanje vsebnosti klic zagotavlja higienske zahteve naših zeliščnih in sadnih čajev. Blagi postopek ohrani vse dragocene sestavine surovin.

Kakovost embalaže

Tudi pri embaliranju izdelkov TEEKANNE imamo najvišje zahteve po kakovosti. Uporabljamo izključno embalažo brez recikliranih surovin, embalažo, ki odgovarja našim senzoričnim in laboratorijskim zahtevam. Da lahko zagotavljamo kakovost TEEKANNE izdelkov, vse surovine in embalirne materiale kupujemo posamično.

Razvoj izdelkov

Dolga je pot od posameznih surovih do končne čajne mešanice. Vsaka surovina ima svoj lasten značaj, tako da je izredno težavno sestaviti čajno kompozicijo, ki ima harmoničen in uravnotežen okus. Tu so zelo pomembne bogate izkušnje in dober občutek za čaj. Vse to je za nas dobrodošel izziv, ki ga radi sprejemamo:

Vsak izdelek TEEKANNE ima edinstven, neprimerljiv okus - čeprav je naraven. To lahko zagotavljamo, ker imamo skupino šolanih pokuševalcev, ki lahko zaradi svojega šolanega občutka za okus ustvarjajo TEEKANNE čajne mešanice, ki so vedno enakega priljubljenega okusa.

Sodelavci in sodelavke našega razvojnega oddelka ustvarijo vsako leto številne nove izdelke.

Preden novi izdelek nastane, sestavijo in pokusijo preko 500 vzorcev čajnih mešanic, saj naše recepture predelujemo tako dolgo, dokler ni z njimi zadovoljen celotni razvojni oddelek.

Interne in eksterne reprezentativne skupine, ki jih sestavljajo šolani in nešolani potrošniki, nato še enkrat pokušajo in ocenijo nove recepture. Če je odziv teh skupin proti pričakovanju neugoden, recepturo spet prevzame naš razvojni oddelek in jo predela, dokler vsi okusi niso skladno ubrani. Šele ko so zadovoljni vsi - naš razvojni oddelek ter notranje in zunanje reprezentativne skupine - gre receptura v proizvodnjo.

Vaniljevi božični piškoti s čajem roiboos

Božična klasika na poseben način.

Poglej recept

Sreča v majhnih skodelicah

Neverjetno okusne tortice z jagodno kremo, ki vam pričarajo veselje.

Poglej recept

TEEKANNE čaj in zdravje

Čaj je posebna pijača, zdrava tako za telo kot dušo.

Več o tem