TEEKANNE

O nas

TEEKANNE je globalno čajno podjetje. Naša tradicija sega v leto ustanovitve 1882. Kot samostojno družinsko podjetje negujemo svoje „korenine“ in razvijamo svoja „krila“ za uspešno in trajnostno vodenje podjetja v novo generacijo.

Naša vizija

Izdelujemo izdelke, ki pozitivno vplivajo na zdrav način življenja naših kupcev.

Naše poslanstvo

V naših kategorijah postavljamo nove standarde in razvijamo inovativno ponudbo izdelkov v celotni vrednostni verigi. S tem si prizadevamo za trajnostno vodilno mesto med petimi najboljšimi čajnimi podjetji na svetu.

Naše vrednote

Majhna dejanja - velik vpliv

Narediti svoje življenje čim bolj trajnostno – vsi lahko nekaj naredimo, da to dosežemo. Toda kaj točno pomeni trajnost? In kaj lahko doseže? Pri TEEKANNE si vsak dan znova prizadevamo za lepši in bolj trajnosten svet.

Prihodnost

Ko razmišljate o trajnosti, verjetno najprej pomislite na okolje. Ko govorimo o trajnostni uporabi virov, mislimo na to, da ne zaužijemo več, kot lahko ponovno pridelamo. To zagotavlja ohranjanje narave – ne samo za nas, ampak tudi za generacije, ki prihajajo za nami. Celovit pristop k trajnosti vključuje tudi zagotavljanje socialne pravičnosti in ekonomske varnosti. Na ta način je treba zadovoljiti naše sedanje potrebe, ne da bi ogrozili prihodnost drugih. To prepričanje je osnova naših načel trajnosti v TEEKANNE.

Zavedamo se svojega vpliva

Kot družinsko podjetje četrte generacije z dolgo tradicijo je bila trajnost za nas vedno glavna skrb in ne samo trenutni trend. Pri dobavi surovin sodelujemo z več kot 150 dobavitelji iz 50 različnih držav. Svoje odgovornosti ne vidimo samo v zagotavljanju kakovosti, toda tudi v zvezi s strogimi socialnimi in okoljskimi standardi v državah, iz katerih izvirajo naše surovine. Da bi to zagotovili, naš pristop vključuje več korakov.

V središču so partnerstva

Z našimi dobavitelji vzdržujemo dolgoletna in zaupanja vredna partnerstva. To nam omogoča, da spoštujemo naš kodeks ravnanja. Ker surovin ne dobavljamo prek trgovcev na debelo in sami proizvajamo svoje edinstvene čajne mešanice, lahko zagotovimo tudi največjo preglednost.

Vendar pa svojih dobaviteljev ne želimo pustiti samih, ko gre za ukrepe varstva okolja, človekove pravice in varnost pri delu. Zato nas združenje Rainforest Alliance lokalno podpira kot izvornega partnerja pri trajnostnih vprašanjih. Poseben projekt, ki nam je pri srcu, je TEEKANNE Cherideo Purbat Play School – vrtec, ki smo ga ustanovili v Assamu v Indiji. Je osnova za varno šolsko izobraževanje 50 lokalnih otrok.

Trajnost na vsakem koraku

Poleg dobaviteljev skrbimo tudi za naš planet. Naš cilj je nenehno povečevati nabavo organskih surovin. Zato so 3 od 4 naših sort zeliščnih čajev že na voljo v ekološki kakovosti, skupaj z izbranimi zelenimi in črnimi čaji. Razmišljamo tudi širše, na primer na področje embalaže. Namenoma se izogibamo plastični foliji, naši čaji pa so v kartonu s 100% certifikatom FSC. Poleg tega so vsa naša spletna mesta od leta 2020 podnebno nevtralna. To med drugim vključuje dobavo zelene električne energije in zagotavljanje voznega parka e-vozil. Na ta način gremo korak za korakom proti zeleni prihodnosti!

Naredimo svet lepši

„Majhna dejanja – velik vpliv“ v TEEKANNE živijo vsak dan, saj lahko vsako dejanje, ne glede na to kako majhno je, skupaj s številnimi drugimi pomeni nekaj velikega. Trajnostni življenjski slog lahko enostavno vključimo v vsakdanje življenje: ne glede na to, ali uporabljamo vrečko iz jute pri nakupovanju, zmanjšujemo porabo plastike ali v čajnik damo toliko vode, kolikor je dejansko potrebujemo za eno skodelico. Poleg tega lahko kupite sadje in zelenjavo, ki ni predpakirana, pogosteje namesto avtomobila uporabljate kolo ali javni prevoz, pravilno reciklirate odpadke, uporabite steklenice za pijačo ali skodelice za večkratno uporabo … Tako enostavno je vključiti majhna dejanja z velikim vplivom v vsakdanje življenje in tako nekoliko izboljšati svet. Kot potrošnik imate moč, da vsak dan spremenite in izberete trajnostni življenjski slog.

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve