Recepti

Cupcakes tortice – sreča v majhnih skodelicah

Naslednji recept vam bo pokazal, kako  skodelice uporabiti ne samo za pitje čaja, temveč tudi za peko. Sorodnice mafinov so svoje ime dobile po skodelicah, v katerih se jih peče. Priznajte: kdo ne postane presrečen, ko zagleda te male sladke dobrote.

Skutna tortica (cupcake) z jagodami

Sestavine za 12 tortic:

 • 280 g moke, 250 g jogurta
 • 80 g masla, 2 jajci
 • 50 g kristalnega sladkorja
 • 70 g sladkorja v prahu
 • 1 žlica vanilijevega sladkorja
 •  limonina lupina
 • 1 vrečka pecilnega praška
 • 1/4 skodelice kandiranih jagod (ali svežih jagod)

Priprava:

 • beljak in kristalni sladkor stepemo v trd sneg.
 • Penasto vmešamo maslo in sladkor v prahu, dokler ne dobimo rahle zmesi,  vmešamo še rumenjak.
 • Nato dodamo ostale sestavine. Posodice za tortice napolnimo z zmesjo do polovice ter jih pečemo 20 min (na 180°C).

Jagodna krema:

 • 50 g masla,
 • 250 g skute,
 • 5 čajnih žličk pretlačenih jagod, sladkor v prahu po želji.

Priprava:  

Penasto vmešamo maslo in sladkor v prahu, nato dodamo skuto in pretlačene jagode. Kremo damo na vrh ohlajenih mafinov. Dekoracija: uporabite lahko sveže jagode.

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve