Recepti za čajno pecivo

V nemščini poznajo pregovor „abwarten und Tee trinken“ (dobesedni prevod: počakaj in spij skodelico čaja), kar pomeni, da se mora človek umiriti ter počakati, da se stvari odvijejo same od sebe. To je najbolje storiti ob sladkem pecivu in skodelici toplega čaja! Z mafini iz zelenega čaja in marmelade iz aronije bo vaše čakanje nedvomno bolj sladko. Združuje namreč najboljše iz dveh svetov okusov, saj se blagi in sladki okusi Matcha čaja odlično prepletajo s slastno marmelado iz aronije. Nepozaben okus, ob katerem bo srce ljubiteljev čaja bilo še hitreje!

Muffin za čajne navdušence

V nemščini poznajo pregovor „abwarten und Tee trinken“ (dobesedni prevod: počakaj in spij skodelico čaja), kar pomeni, da se mora človek umiriti ter počakati, da se stvari odvijejo same od sebe. To je najbolje storiti ob sladkem pecivu in skodelici toplega čaja! Z mafini iz zelenega čaja in marmelade iz aronije bo vaše čakanje nedvomno bolj sladko. Združuje namreč najboljše iz dveh svetov okusov, saj se blagi in sladki okusi Matcha čaja odlično prepletajo s čudovito marmelado iz aronije. Nepozaben okus, ob katerem bo srce ljubiteljev čaja bilo še hitreje!

Čas priprave: 20 min
Peka: 25 min
Težavnost: lahka

Sestavine: 

 • Maslo in moka za pekač
 • 150 g masla
 • 100 g rjavega sladkorja
 • 2 jajci
 • 150 g moke
 • 50 mletih mandljev
 • 1/2 žlica pecilnega praška
 • 20 g Matcha čaja
 • 2-3 žlice smetane
 • 12 žlic marmelade iz aronije

Priprava: 

 • Predhodno segrejemo pečico na 180 °C (kroženje zraka). Namastimo standardni pekač za 12 mafinov (ali ga obložimo s papirjem).
 • Stepemo maslo in sladkor, dokler ne dobimo gladke mase svetle barve. Dodamo po eno jajce naenkrat.
 • Zmešamo moko, mandlje, pecilni prašek in Matcha čaj. Maso vmešamo v zmes z maslom. Po želji lahko dodamo nekaj smetane. Polovico testa damo v pekač za mafine.
 • Na sredino vsakega mafina damo žlico marmelade iz aronije, na vrh pa damo preostalo testo.
 • Pečemo pribl. 25 minut, dokler mafini niso zlatorjave barve. Pekač vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi, nato postrežemo.
Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve