Recepti

Vaniljevi božični piškoti s čajem roiboos

Božični piškoti z južnoafriškim navdihom

Posebna božična poslastica: slastni vaniljevi rogljički s čajem roiboos

Ozračje je prežeto s čudovitim vonjem piškotov in čaja, izložbe trgovin so okrašene z božičnimi motivi in iz trgovin se razlega zvok božičnih pesmi; za marsikoga je to najlepši čas leta. Kaj bi bil božični čas brez slastnih božičnih piškotov? Pobrskali smo po babičinih receptih in za vas ustvarili zelo poseben recept z nam najljubšim okusom čaja roiboos.

Nadgradnja klasične različice božičnih piškotov

Kdo pa jih ne pozna? Polni oreščkov, nežni in čudovito sladki: vaniljevi rogljički. Priljubljeni med mladimi in starimi. Ni čudno, da se nihče ne more upreti njihovemu slastnemu vonju. Čeprav ni boljšega, kot je tradicionalni recept iz babičine na roko napisane kuharice, smo si mu drznili dodati pridih eksotike. Zelo nas je navdušil!

Recept za vaniljeve rogljičke s čajem roiboos

Sladki vaniljevi rogljički, izpopolnjeni z blagim aromatičnim čajem roiboos karamela. Nežna stvaritev z izvrstno teksturo, ki se kar stopi v ustih, je poseben dodatek k posodi z božičnimi piškoti.

Sestavine za 2 pladnja

Testo:

 • 50 g mletih mandljev
 • 50 g mletih orehov
 • 250 g moke
 • 70 g sladkorja
 • 1 ščepec soli
 • 200 g masla
 • 2 jajčna rumenjaka
 • 5 zavitkov vaniljevega sladkorja

Posip:

 • ½ skodelice sladkorja v prahu
 • 4-5 čajnih vrečk TEEKANNE Rooibos Caramel

Priprava:

 • Zmešajte vse sestavine za testo. Maso gnetite, dokler ni gladka.
 • Testo postavite v hladilnik za približno dve uri, da počiva.
 • Oblikujte rogljičke in jih zlagajte na pladenj, obložen s papirjem za peko. Pecite 10 minut pri 190°, dokler niso zlatorumeno zapečeni.
 • Še tople rogljičke povaljajte v mešanici iz sladkorja v prahu in čaja roiboos karamela; previdno odprite čajne vrečke in vsebino pomešajte s sladkorjem v prahu.
 • Pustite, da se ohladijo in jih postrezite.
Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve