Trajnostna embalaža

Pri nas se trajnost ne ustavi s čajem, nadaljuje se tudi z našo embalažo. Ti predstavljajo ključno področje delovanja naših trajnostnih pobud. Veliko pozornosti namenjamo optimizaciji in zmanjšanju embalaže. Zložljive škatle, v katerih se prodaja naš čaj, so narejene iz 100% FSC certificiranega kartona in tako prihajajo iz trajnostnega gozdarstva.

To cenimo

Odstranjevanje

Glavni poudarek naših prizadevanj je odstranjevanje embalaže. Vse večje »smetenje« našega okolja je po našem mnenju obstoječ problem, ki predstavlja precejšnja tveganja za celoten naš življenjski prostor.

Certificiranje FSC

Vse svoje embalažne komponente na papirju in z izdelkom dobavljamo izključno s certifikatom FSC. Pečat FSC zagotavlja, da se gozdovi našega planeta uporabljajo na okolju prijaznejši, družbeno in ekonomsko sprejemljivejši način. Uporaba FSC certificiranih materialov preprečuje prekomerno izkoriščanje in krčenje gozdov.

Brez plastičnega ovoja

Drug pomemben ukrep je, da pri pakiranju izdelkov ne uporabljamo folije. Da bi zagotovili visoke zahteve glede kakovosti in zaščitili okus, smo nekaj izdelkov testno zavili v celofan. Po daljši preskusni dobi smo ugotovili, da takšen način pakiranja ne vpliva na izgubo okusa ali vonja. Veseli smo, da bomo lahko v prihodnje s tem zmanjšali porabo plastične embalaže.

Cikel recikliranja

Pri razvoju izdelkov pripisujemo velik pomen oblikovanju vse embalaže iz papirja, da jo lahko odvržemo v odpadni papir in dovedemo v cikel recikliranja. Na splošno si prizadevamo za čim večji odstotek recikliranja vseh naših izdelkov. Kjer je le mogoče, uporabljamo reciklirani papir, da porabimo čim manj svežih vlaken in preprečimo krčenje gozdov. Če se uporabi plastike ne moremo izogniti, na primer v živilski industriji, poskrbimo, da je te plastične materiale mogoče enostavno in brez velikih mehanskih naporov reciklirati. Trajnost se pri naših izdelkih ne konča, ampak se nadaljuje na vseh naših področjih podjetja. Kadar koli je to mogoče, namesto plastičnih vrečk uporabljamo papirnate vreče in nenehno preučujemo nove načine za zmanjšanje uporabe svežih lesnih vlaken.

Minimalna uporaba plastike

Poskušali smo ne uporabljati plastike kjerkoli, kjer smo uporabili plastiko. Kot pomemben korak v tej smeri smo se odločili, da tudi pri izdelkih brez papirnate ovojnice ne uporabimo folije, prevlečeno z aluminijem, in preidemo na papirnate ovoje. Zdaj lahko zagotovimo naše visoke standarde kakovosti z uporabo novega materiala za zavijanje na osnovi papirja. Prehod na papirno embalažo še ni mogoč za vse izdelke, vendar za veliko večino.

V TEEKANNE se trudimo na številnih različnih področjih, da bi bila naša embalaža še bolj trajnostna in okolju prijaznejša. S tem želimo izpolniti svojo odgovornost in za seboj pustiti zdravo okolje – za to in prihodnje generacije.

Preberi več

Socialna zavezanost

Podnebno nevtralna lokacija

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve