Vse o čaju

Malo mleka ali smetane okrepi okus čaja in obenem omili trpke lastnosti čajnih sestavin.

Anglež doda čaju nekaj smetane („cream“) s približno 8-10 % maščobe, v Vzhodni Friziji imajo raje smetano. Uporablja se tudi polnomastno sveže ali trajno mleko kot tudi kondenzirano mleko. Kaj boste uporabljali, je odvisno od vašega osebnega okusa, ravno tako kot sama količina. Tudi za to ni kakšnega natančnega navodila. Kot neko splošno vodilo za količino vam lahko služijo male porcije kondenziranega mleka, ki vam jih često servirajo s skodelico črnega čaja.

Za pripravo dišeče skodelice čaja so pomembni kakovost in količina čaja, dobra voda in primeren čas čaja v vodi (namakanje).

Najprej pogrejte svoj čajnik ali skodelico z vročo vodo (napolnite čajnik z vročo vodo in ga pustite stati minuto).

Uporabljajte samo svežo, mrzlo vodo. Če vaša voda iz pipe ni dobra, uporabljajte filtrirano ali ustekleničeno navadno vodo. Nikoli ne uporabite vroče vode iz pipe. Naj voda nekaj časa teče, da bo zares mrzla. Takrat vsebuje veliko kisika in tako lahko čaj kasneje razvije svojo polno aromo.

Zavrite vodo, da bo brbotala. Če jo pustite še malo vreti, bo mehkejša. Vendar pozor: ne kuhajte je „do mrtvega“, ker bo tako izgubila kisik in bo čaj plehkega okusa. Čajne lističe prelijte z vodo, ki še vedno vre.

Čaj pustite v vodi tri do pet minut, tako razvijejo kofein in čreslovine v čaju svoje optimalno delovanje. Zeleni čaj prelijte z rahlo ohlajeno vodo in ga pustite v njej samo tri minute. Čaj postrežete vroč.

Ledeni čaj je izvrsten osvežilni napitek – to ni samo mrzli čaj! Čaj pripravite trikrat močnejši in mu dodate limonin sok in sladkor ali med. Še vročega ga nalijete v kozarce, ki so do dveh tretjin napolnjeni z ledenimi kockami in močno premešajte.

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve