Vse o čaju

Po daljši uporabi se v čajniku naredi obloga. Ta ne vpliva na okus čaja in je ni potrebno odstranjevati. Čajnik morate pred uporabo in po njej samo splakniti z vročo vodo in ga nikoli ne čistite s sredstvom za pomivanje posode.

Čaj shranjujte vedno v posodah, ki se dobro zaprejo, stran od vročine in popolnoma suhega. Za to so uporabne posode iz bele pločevine, rjavega stekla ali porcelana. Plastične niso priporočljive. Vse posode uporabljajte izključno za čaje, da se ne bi navzeli tujih vonjev.

To je britanska tradicija, ki spet doživlja svoj preporod. High Tea je popoldanski čaj in več – okusno obloženi sendviči, praline, sadni kolački in seveda čaj. Torej ne samo čaj, temveč tudi izvrstna hrana.

Plast, ki se pri ohlajanju čaja prime skodelice in naredi čaj moten, imenujejo Tea Cream (čajna smetana) in nastane zaradi tvorbe kompleksnih spojin iz kofeina, polifenolov, proteinov in kalcijevih ter magnezijevih soli iz vode. Te soli naredijo vodo trdo. Na zraku se iz teh sestavin tvorijo večje spojine, ki jih tekočina ne more več zadrževati. Čim trša je voda (čim več kalcijevih in magnezijevih soli vsebuje), močnejša je plast izločenih kompleksnih spojin.

Z uporabo vodnih filtrov, ki mehčajo vodo, se tudi na čaju tvori manj rjavkaste obloge.

Druga možnost mehčanja zelo trde vode je, da jo pustite vreti 2-3 minute dlje. Tako postane v vodi raztopljen apnenec (kalcijev karbonat) netopen in se izloči na dnu posode kot vodna usedlina.

Podatek o trdoti vode dobite pri svojem vodovodu, ampak brez skrbi, trdota vode nima nobenega vpliva na okus čaja, kaj šele na zdravje.

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve