Partnerstva

Trajnostno življenje je zdaj za mnoge od nas postalo zelo zavestna odločitev. Mi v TEEKANNE smo se zavestno odločili tudi za trajnost, čeprav je to za nas kot dolgotrajno družinsko podjetje vedno bil osnovni del naše družbe DNA. Pomembno nam je, da živimo trajnost iz dneva v dan in temu primerno prilagodimo svoje poslovne dejavnosti. Partnerstva so za nas bistveni gradnik. Ker trdno verjamemo, da je tesen in dolgoročen odnos z dobavitelji najboljša pot do bolj trajnostne prihodnosti vseh nas.

Odgovornost se začne s kakovostjo surovin

Kot kakovostna blagovna znamka in dolgoletno uspešno čajno podjetje so bile naše zahteve glede surovin za naše čaje vedno še posebej visoke. Ker nam je jasno, da samo najboljše surovine zagotavljajo odlične čajne kreacije v dosledno visoki kakovosti.

Vemo pa tudi, da so naše surovine tako kakovostne le zato, ker zagotavljamo, da naši dobavitelji v vseh delih sveta zagotavljajo optimalno pridelavo. Ravno zato je za nas tako pomembno, da prevzamemo odgovornost, kjer so postavljeni temelji za naše visokokakovostne surovine: v državah porekla.

To pomeni, da dobavitelje osebno poznamo že desetletja in z njimi pogosto sodelujemo v drugi generaciji. Zelo smo ponosni na svojo dobavno verigo, edinstveno za čajno podjetje, in pomembno edinstvena značilnost je, da večino surovin kupujemo neposredno. Ta neposredna partnerstva z našimi dobavitelji ne zagotavljajo le popolne preglednosti. Prav tako so to tisti, ki lahko zelo zavestno in v osebni izmenjavi vplivajo na kakovost surovin in si skupaj prizadevajo za nenehno izboljševanje socialnih in okoljskih standardov.

V središču naše edinstvene dobavne verige: iskrenost in spoštovanje

TEEKANNE je družinsko podjetje, zato se vidimo kot ena velika družina, ki vključuje naše dobavitelje in zaposlene. V tem kontekstu nam je zelo pomembno, da drug do drugega vedemo iskreno, pošteno in spoštljivo ter določimo bistvena pravila, za katera pričakujemo, da jih bodo dobavitelji upoštevali. V zameno se lahko naši partnerji popolnoma zanesejo na nas in vedo, da spoštujemo dogovore.

Smernice TEEKANNE

Naša dolžnost je, da pri proizvodnji surovin upoštevamo socialne in okoljske standarde. Veliko naših surovin prihaja iz Afrike in Azije, kjer njihova pridelava predstavlja pomemben vir dohodka in možnost razvoja za ljudi. V zvezi s tem se seveda zavedamo, da v teh regijah samoumevni delovni pogoji Srednje Evrope niso vedno upoštevani ali pa okolje včasih ogroža delno netrajnostno gospodarjenje. Zato vidimo, da je naša dolžnost, da to preprečimo.

S kodeksom ravnanja, ki smo ga jasno opredelili, s svojim „Kodeksom ravnanja TEEKANNE“, zahtevamo, da se vsi dobavitelji zavezujejo k spoštovanju naših socialnih in okoljskih standardov.

„Kodeks ravnanja TEEKANNE“

Vendar pa svojih dobaviteljev ne puščamo samih pri izvajanju „kodeksa ravnanja TEEKANNE“. Naši kupci in strokovnjaki za pridelavo bodo posredovali pomoč pri pridelavi in usklajevanju vsakodnevnih dejavnosti z našo zahtevano trajnostjo. Naši zaposleni redno potujejo v države porekla in vzdržujejo dolgoročne odnose z našimi dobavitelji.

Kodeks ravnanja TEEKANNE (nemška različica)
Kodeks ravnanja TEEKANNE (angleška različica)

Trajnostna politika TEEKANNE pri nakupu čaja, zelišč in sadja

Naša trajnostna politika za čaj, zelišča in sadje je pomembno vodilo za naše dobavitelje. Predstavlja našo glavno strateško usmeritev pri nabavi surovin in oblikuje naše kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne cilje. Na ta način tudi svojim dobaviteljem pomagamo, da se že zgodaj prilagodijo spremenjenim ali novim zahtevam.

Trajnostna politika TEEKANNE pri nakupu čaja, zelišč in sadja (nemška različica)
TEEKANNE Policy for Sustainable Purchase of Tea, Herbs and Fruits (angleška različica)Življenjska odgovornost in certificirana trajnost

Za nas je pomembno, da se nenehno izboljšujemo. Zato nas že vrsto let podpira IMO - Ecocert IMOswiss. Mednarodno priznana nadzorna organizacija nam po eni strani pomaga pri zagotavljanju skladnosti z najpomembnejšimi socialnimi standardi, po drugi strani pa pri ugotavljanju potrebe po ukrepanju naših dobaviteljev. To omogoča neposredno obravnavo.

RFA Logo

Certifikat Rainforest Alliance

Sedex Logo

Članstvo v Sedex

TEEKANNE je član Sedexa od leta 2019. Podatkovna platforma služi preglednosti trajnostnih prizadevanj podjetij in našim poslovnim partnerjem kaže, da v svojem podjetju delujemo tudi etično in socialno trajnostno. Prav tako nam pomaga, da bolje prepoznamo morebitna tveganja v naši dobavni verigi.

BIO Logo

Certifikat ekološko

V svojem portfelju imamo ekološke izdelke od leta 2006 in jih od takrat nenehno povečujemo. Naši ekološki izdelki TEEKANNE so označeni z dvema ekološkima logotipoma. Ekološki logotip EU zagotavlja, da naše surovine prihajajo iz nadzorovanega ekološkega kmetijstva in da je naše izdelke certificiral nadzorni organ v skladu z zakonodajo EU za ekološko kmetovanje.
Preberi več

Izvorni projekti

Nabava organskih surovin

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve