Rainforest Alliance Initiative

Razvijamo se

Čaj je dragoceno blago in pomemben gospodarski dejavnik za številne države, v katerih so naše plantaže čaja. Odgovornost za kakovost in izvor surovin izpolnjujemo z različnimi ukrepi. Eden od njih je naše tesno sodelovanje z Rainforest Alliance. V sektorju zeliščnih in sadnih čajev smo po vsem svetu pionirji v certificiranju Rainforest Alliance. Certifikat nam pomaga zagotoviti stroge socialne in okoljske standarde v državah, iz katerih prihajajo naše surovine. Znak kakovosti združenja Rainforest Alliance potrjuje, da se spoštujejo visoki standardi in da so s tem zagotovljeni največje uživanje čaja z dobro vestjo.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance Rainforest Alliance je mednarodna okoljska organizacija, ki si prizadeva za ohranjanje biotske raznovrstnosti in bolj trajnostno preživetje. V začetku januarja 2018 sta Rainforest Alliance in certifikacijski program UTZ združila moči za nadaljnjo širitev delovanja kot enotna organizacija in nadaljnje spodbujanje bolj trajnostnega razvoja. S certificiranjem v državah izvora različnih surovin se obnavljajo kmetijske površine po vsem svetu, ohranjajo gozdovi, spodbujajo bolj trajnostni življenjski pogoji in krepi odpornost proti posledicam podnebnih sprememb. Poleg tega so uvedene stroge zahteve, ki se redno preverjajo za zagotavljanje ustreznih delovnih pogojev.

 

Več na: ra.org

Zakaj je sodelovanje z Rainforest Alliance za nas tako pomembno

Od vseh naših dobaviteljev zahtevamo skladnost s „Kodeksom ravnanja TEEKANNE“. Naši družbeni in okoljski standardi so določeni v tem zavezujočem kodeksu ravnanja podjetja TEEKANNE in vsi naši dobavitelji se morajo s podpisom brezpogojno zavezati, da jih bodo spoštovali.

Samo podpis „Kodeksa ravnanja TEEKANNE“ ne zadostuje, da bi izpolnili svojo odgovornost v dobavni verigi. Tu nastopa združenje Rainforest Alliance kot naš partner za sodelovanje. Za nas je pomembno, da dobaviteljev v matičnih državah ne pustimo same z njihovimi izzivi, temveč jih čim bolj podpremo. Poleg naših kupcev, ki so v neposrednem stiku z našimi dobavitelji, nas Rainforest Alliance lokalno podpira kot verodostojnega, izkušenega partnerja in strokovnjaka za trajnostna vprašanja. Partner, ki mu lahko zaupamo naši dobavitelji, javnost in mi.

S pomočjo organizacije Rainforest Alliance so naši dobavitelji deležni usposabljanja o vprašanjih okolja in človekovih pravic, povezanih z njihovim podjetjem/kmetijo. Poleg tega neodvisna organizacija redno izvaja revizije na kraju samem in preverja skladnost z vsemi ustreznimi okoljskimi in socialnimi standardi. Naši dobavitelji nam lahko prodajo surovine s certifikatom Rainforest Alliance šele po uspešno opravljeni reviziji. Pregledi se ponavljajo vsako leto, da se zagotovi bolj trajnostni razvoj.

Seveda v podjetju TEEKANNE podpiramo pristop deljene odgovornosti s katerim zagotavljamo, deljenje stroškov in koristi izdelkov, ki so proizvedeni na bolj trajnosten način.

Nadaljnja predelava certificirane surovine

Ko prejmemo surovino s certifikatom Rainforest Alliance, je zelo pomembno, da je kot taka jasno prepoznavna in da ostane v celotnem postopku predelave. Vse posode so torej jasno označene in vsi materiali v naših sistemih so jasno prijavljeni kot certificirane surovine. Le tako lahko brez dvoma zagotovimo, da naši končni čaji TEEKANNE vsebujejo tudi določeno količino certificiranih surovin.

Preberi več

Izvorni projekti

Partnerstva

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve