Pobuda Rainforest Alliance

Razvijamo se

Čaj je dragoceno blago in pomemben gospodarski dejavnik za številne države, v katerih so naše plantaže čaja. Odgovornost za kakovost in izvor surovin izpolnjujemo z različnimi ukrepi. Eden od njih je naše tesno sodelovanje z Rainforest Alliance. V sektorju zeliščnih in sadnih čajev smo po vsem svetu pionirji v certificiranju Rainforest Alliance. Certifikat nam pomaga zagotoviti stroge socialne in okoljske standarde v državah, iz katerih prihajajo naše surovine. Znak kakovosti združenja Rainforest Alliance potrjuje, da se spoštujejo visoki standardi in da so s tem zagotovljeni največje uživanje čaja z dobro vestjo.

Tesno partnerstvo – že od leta 2012

Ponosni smo, da smo v letu 2012 med prvimi avstrijskimi podjetji za čaje uvedli na trg čajne izdelke s certifikatom Rainforest Alliance in s tem prinesli večjo trajnost na avstrijske čajne police.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance je mednarodna organizacija za varstvo okolja, ki si prizadeva za ohranitev biotske raznovrstnosti in trajnostno preživetje. V začetku januarja 2018 sta združenje Rainforest Alliance in certifikacijski program UTZ združila moči, da bi še bolj razširili dejavnosti kot enotna organizacija in še bolj spodbujali trajnostni razvoj. S certificiranjem v državah porekla različnih surovin se po vsem svetu obnavljajo kmetijska območja, ohranjajo gozdovi, spodbujajo trajnostni življenjski pogoji in krepi odpornost na posledice podnebnih sprememb. Poleg tega se uvajajo in redno preverjajo stroge zahteve za zagotovitev ustreznih delovnih pogojev.

Find out more at ra.org

Zakaj je sodelovanje z Rainforest Alliance za nas tako pomembno

Od vseh naših dobaviteljev zahtevamo skladnost s „Kodeksom ravnanja TEEKANNE“. Naši družbeni in okoljski standardi so določeni v tem zavezujočem kodeksu ravnanja podjetja TEEKANNE in vsi naši dobavitelji se morajo s podpisom brezpogojno zavezati, da jih bodo spoštovali.

Samo podpis „Kodeksa ravnanja TEEKANNE“ ne zadostuje, da bi izpolnili svojo odgovornost v dobavni verigi. Tu nastopa združenje Rainforest Alliance kot naš partner za sodelovanje. Za nas je pomembno, da dobaviteljev v matičnih državah ne pustimo same z njihovimi izzivi, temveč jih čim bolj podpremo. Poleg naših kupcev, ki so v neposrednem stiku z našimi dobavitelji, nas Rainforest Alliance lokalno podpira kot verodostojnega, izkušenega partnerja in strokovnjaka za trajnostna vprašanja. Partner, ki mu lahko zaupamo naši dobavitelji, javnost in mi.

S pomočjo združenja Rainforest Alliance se naši dobavitelji izobražujejo in razvijajo na področju varstva okolja, varnosti pri delu in človekovih pravic. Poleg tega neodvisna organizacija redno izvaja revizije na kraju samem in preverja skladnost z vsemi ustreznimi okoljskimi in socialnimi standardi. Naši dobavitelji nam lahko prodajo surovine s certifikatom Rainforest Alliance šele po uspešno opravljeni reviziji. Revizije se ponavljajo vsako leto, da se zagotovi trajnostni razvoj.

Samoumevno je, da v TEEKANNE krijemo stroške teh obsežnih ukrepov usposabljanja. To storimo s trdnim prepričanjem, da je to podlaga za trajnostno dobavno verigo in za dolgoročno zaupanja vredna partnerstva.

Nadaljnja predelava certificirane surovine

Ko prejmemo surovino s certifikatom Rainforest Alliance, je zelo pomembno, da je kot taka jasno prepoznavna in da ostane v celotnem postopku predelave. Vse posode so torej jasno označene in vsi materiali v naših sistemih so jasno prijavljeni kot certificirane surovine. Le tako lahko brez dvoma zagotovimo, da naši končni čaji TEEKANNE vsebujejo tudi določeno količino certificiranih surovin.

Prvi uspehi in nadaljnji cilji

  • Vsi izdelki iz črnega čaja imajo 100% certifikat Rainforest Alliance.
  • Vsi naši čaji rooibos imajo 100% certifikat Rainforest Alliance.
  • Od leta 2019 dobavljamo 100% certificiranih zelenih čajev Rainforest Alliance, kar je navedeno tudi na celotni embalaži.
  • Konec leta 2019 se je delež surovin, ki jih certificira Rainforest Alliance, v naši liniji Fix povečal na 30% do 50%.
  • Več kot 50% surovin za naše zeliščne in sadne čaje ima certifikat Rainforest Alliance.
Bis Ende 2020 möchten wir 50% unseres Einkaufsvolumens im Kräuter- und Früchte Bereich Rainforest-Alliance-zertifiziert beziehen. Dieses Ziel konnten wir bereits 2019 erreichen. Bis 2024 beziehen wir alle zertifizierbaren Rohwaren zu 100% Rainforest-Alliance-zertifiziert.

2012

Naš časovni načrt se začne leta 2012 - prvi črni čaj TEEKANNE s certifikatom Rainforest Alliance pride na avstrijski trg

2015

Training von 11 Lieferanten
durch 10 Trainer
in 8 Ländern

2016

Training von 9 Lieferanten
an 192 Trainingstagen
durch 9 Trainern
in 7 Ländern

2017

Training von 7 Lieferanten
an 68 Trainingstagen
durch 3 Trainer
in 6 Ländern

2018

Training von 17 Lieferanten
an 116 Trainingstagen
durch 6 Trainer
in 10 Ländern

2019

Training von 27 Lieferanten
durch 13 Trainer
in 27 Ländern auf allen Kontinenten.

2020

Bis Ende 2020 beziehen wir 50% unseres Einkaufsvolumens im Kräuter- und Früchte Bereich Rainforest-Alliance-zertifiziert.

2024

Bis 2024 beziehen wir alle zertifizierbaren Rohwaren zu 100% Rainforest-Alliance-zertifiziert.

Preberi več

Izvorni projekti

Partnerstva

Uporaba piškotkov

Strinjam se z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), ki ponujajo izdelke in storitve, ki ustrezajo mojim glavnim interesom, in omogočajo zbiranje statističnih podatkov (piškotki, povezani z uspešnostjo) ter dostop do prilagojenih izdelkov in storitev na spletni strani (tržni piškotki). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Če se s tem ne želite strinjati, se bomo omejili na bistvene piškotke in vsebina ne bo prilagojena vam. Več informacij najdete tukaj. Nastavitve lahko kadar koli spremenite tako, da odprete "Nastavitve piškotkov" na vrhu strani.

Nastavitve Sprejmi
Cookie Settings
Nujno potrebni piškotki
Izvedbeni piškotki
Piškotki za trženje
Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti v naših sistemih. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo po storitvah, kot so določitev nastavitev vaše zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Omogočajo uporabo funkcije nakupovalne košarice in postopka plačevanja, ter pomagajo pri upravljanju z varnostnimi nastavitvami in skladnostjo s pravnimi predpisi. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali vas opozori nanje, vendar nekateri deli spletne strani potem ne bodo delovali.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletnega mesta, s čimer lahko merimo in izboljšamo delovanje. V nekaterih primerih ti piškotki pomagajo izboljšati hitrost obdelave vaših zahtev in pomagajo zapomniti izbrane nastavitve strani. Če te piškotke zavrnete, se lahko zgodi, da boste deležni manj ciljanih priporočil, spletno mesto pa bo delovalo počasneje.

Piškotki za trženje

Te piškotke lahko prek naših spletnih strani postavijo naši oglaševalski partnerji. Uporabljajo se lahko za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na drugih spletnih straneh. Temeljijo na enolični identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljanega oglaševanja, ali pa se ne boste mogli povezati na Facebook, Twitter ali druga socialna omrežja oziroma deliti vsebine na socialnih omrežjih. Če vključite piškotke za trženje, potem bodo omogočeni tudi izvedbeni piškotki, ker je za piškotke za trženje potrebno sledenje. Če aktivirate piškotke za trženje, se strinjate tudi z aktivacijo sledilnih piškotkov.

Shrani nastavitve